Friteatern bjöd på helkväll i Årås kvarn

Friteatern 2014

Friteatern gästade på lördagen (12 april) Årås kvarn och bjöd på en tokrolig musikteater. 
” Bortom allt förnuft” var titeln på den drygt två timmar långa föreställningen, där de tre skådespelarna Mats Nolemo, David Odlöw och Peter Danielsson såg till att publiken fick valuta för entrébiljetten. 

Friteatern, med Mats Nolemo i spetsen, har besökt Årås några gånger tidigare, alltid med positivt avtryck. Frågan är dock om inte lördagskvällens föreställning var ännu ett strå vassare än tidigare. Den musikbegåvade trion bjöd på härlig musik, finstämd sång,  mer och mindre allvarliga skrönor samt diverse upptåg till publikens häpnad och stundtals hörbara förtjusning.
Gruppen gör närmare 200 föreställningar per år runt om i landet. I första hand inriktad på mindre orter och små lokaler.
 -Vi gillar landsbygdens bygdegårdar  bättre än de stora städernas teatersalonger. Här kommer vi nära publiken och atmosfären blir varmare än i de stora salongerna. På Årås trivs vi gott, sade gruppens banjoartist Peter Danielsson, Östersund.
Om gruppen trivdes med Årås så visade också publiken att man uppskattade besöket, applåder och extranumren avlöste varann. Synd bara att inte fler utnyttjar tillfället när det bjuds – på hemorten.

 

Friteatern 2 2014

Många kom, men det ryms fler i kvarnen….